Vi skriver om det meste som omhandler bruk av gass, både i stor skala men også til privat bruk. Bruk av gassgriller har vi vært lite innom foreløpig, men noe i form av sikkerhet og vedlikehold av slikt utstyr. Denne gangen blir det en liten test av gassgriller, for det er jo et hav av modeller man kan velge i på markedet. Det er mange år siden gassgriller ble populært i Norge, og utvalget har økt kraftig i takt med volumet på salget. Denne gangen blir det kun fokus på produktet, og ikke på den generelle bruken og vedlikehold. Jeg velger å starte med en kjent produsent, som i mange år har levert gassgriller med høy kvalitet.

Alltid vanskelig å velge

Vi skal kun ta for oss gassgriller i denne testen, men det med å velge er aldri enkelt. Den siste tiden har man nok sett en endring, nemlig det at en del kunder velger kullgriller igjen. Om dette kan tyde på at gassgrillens storhetstid er over, er det nok for tidlig å si noe om. Men jeg er enig i at man har mange fordeler med kull, men det samme gjelder jo også for gass. Det blir nok til syvende og sist behov og bruk, som må avgjøre hva du til slutt velger.

Kvalitet fr Weber

Kvalitet fr Weber

Jeg har tidligere skrevet om Weber sine produkter, og det er etter min mening ikke noen tvil om at dette er kvalitet. De koster ofte en del mer, men man får det man betaler for er det noe som heter. Jeg har lest mange tester av Weber-gassgriller, og har også erfaring med en av deres mindre gassgriller – som egentlig var en reisegrill/turgrill. Men vi brukte den hovedsakelig hjemme på terrassen, og hadde sjeldent eller aldri noen problemer med den.

Prismessig ligger denne modellen på cirka 5000-5500, det kan lønne seg å sjekke pris da den til tider kan være på kampanje. Om man kjøper slike produkter på høsten, vil det ofte være mulig å få en god pris hos forhandler.

Weber Q 3000

Det er en serie med griller fra Weber, som har kommet med Q i forkant av modellnavnet. Dette har blitt en svært populær serie med griller, og etter min mening er det Weber Q 3000 som er den absolutt beste – noe som tester også viser. Noe av grunnen til at jeg mener dette og at den kommer godt ut i tester, er den jevne varmen denne grillen har på grillflaten. På dette punktet er det mange billigere modeller og produsenter, som kommer dårlig ut. Weber Q 3000 ser i utgangspunktet ut som en liten grill, men når den tas i bruk opplever de fleste at den er mer enn stor nok – for en vanlig familie i alle fall. Det at Weber Q 3000 får best i test og terningkast seks, er slett ikke uten grunn.

Vi kommer nok til å ta for oss flere av produktene til Weber fremover, men dette var alt vi rakk i denne omgang. Det er bare å glede seg til neste grillsesong, og det kommer garantert mange spennende nyheter både fra Weber og andre produsenter.